وبسایت روشنگری

وبسایت روشنگری

سال اقتصادی مقاومتی اقدام و عمل

بدون مبارزه با فساد و انحراف، کشور رشد و توسعه پیدا نمی‌کند
وی با بیان اینکه "این اقدامات و فسادها ناشی از نبود اخلاق است"، تاکید کرد: بدون مبارزه با فساد و ایستادگی در برابر انحراف، کشور نمی‌تواند رشد و توسعه پیدا کند. امروز باید به جای دعواهای غیرمفید و غیرسازنده که مثلا برمی‌گردیم در سوابق یکدیگر جستجو می‌کنیم که فلانی در فلان سال و در فلان تجمع چه کرده یا چه شعاری سر داده است، دست به دست هم بدهیم و در برابر فساد بایستیم.

روحانی با بیان اینکه "عده‌ای در کشور سختی می‌کشند و دچار مشکل هستند و عده‌ای با حیله پول بیت‌المال را برداشتند؛ آن هم نه به مقدار کم"، یادآور شد: زمانی که بحث فساد سه هزار میلیارد تومانی مطرح بود، دهان‌ها از این میزان باز بود و اکنون 9 هزار میلیارد تومان است. تازه ما مطمئن نیستیم که این 9 هزار میلیارد تومان همه‌اش باشد و ممکن است چیزهای دیگری هم باشد که بعداً کشف شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "بدون اخلاق و انضباط مالی نمی‌توانیم پیشرفت کنیم"، به اهمیت قرار گرفتن دو مقوله تعهد و تخصص در پیشبرد امور اشاره کرد و گفت: با وجود فساد، هیچ کشوری پیشرفت نمی‌کند. کشور بدون تعهد، اخلاق، وجدان کاری و انضباط کاری پیشرفت نمی‌کند و در کنار تخصص باید وجدان کاری، انضباط، اخلاق، پاکی و پاکدامنی نیز وجود داشته باشد.

زمانی که ما در روبروی هم قرار می‌گیریم، مفسدان از این فضا استفاده می‌کنند
وی افزود: ما امروز باید به جای دعواهای غیرمفید و غیرسازنده که مثلا برمی‌گردیم در سوابق یکدیگر جستجو می‌کنیم که فلانی در فلان سال و در فلان تجمع چه کرده یا چه شعاری سر داده است، دست به دست هم بدهیم و در برابر فساد بایستیم. زمانی که ما در روبروی هم قرار می‌گیریم، مفسدان از این فضا استفاده می‌کنند. روحانی با مخاطب قرار دادن جمع حاضر و نیز تمام بخش‌های کشور، گفت: بیایید همه در برابر انحرافات بایستیم و برای توسعه کشور تلاش کنیم. توسعه بدون تدبیر و مشورت، وحدت و انسجام ملی، اخلاق و ایمان امکان‌پذیر نیست. ما باید همه یکدیگر را یاری کنیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "همه باید دست به دست هم بدهیم تا کشور پیشرفت کند"، گفت:‌ اگر همه با هم کار کنیم به نتیجه می‌رسیم ما باید گذشته‌ها را جبران کنیم مردم ما در حال حاضر با مشکلات فراوانی روبرو هستند ما باید این مشکلات را از پیش پای مردم برداریم.

از دیدن دریای مشکلات نهراسیدیم

روحانی با بیان اینکه "من به آینده بسیار امیدوار هستم"، تصریح کرد: البته تمام مشکلات را می‌دانم. قبل از برگزاری انتخابات نیز این مشکلات را می‌دانستم و با آن‌ها آشنا بودم بعد از انتخابات نیز دیدم که دریایی از مشکلات پیش روی ماست ولی نه من و نه همراهانم نهراسیدیم و ان‌شاءالله ما این مسیر را با حول و قوه الهی و همراه با تدبیر و دقت به پیش خواهیم برد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "شش ماه بیشتر از عمر این دولت نگذشته است و در این مدت دولت توانسته قدم‌های مهمی بردارد"، ادامه داد: شما شش ماه پیش را ببینید و اکنون را ببینید که دنیا چه نگاهی به کشور ما دارد. سرمایه‌داران، متخصصان و دانشگاهیان چه نگاهی دارند. شش ماه پیش فضای بین‌المللی و افکار عمومی نسبت به ایران چگونه بود و اکنون چطور ایران می‌تواند یک قطعنامه را به مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد دهد و این قطعنامه به اتفاق آرا تصویب شود. این یک افتخار برای دیپلماسی ماست.

وی در همین رابطه گفت: وقتی که قطعنامه پیشنهادی ایران علیه خشونت و علیه افراطی‌گری مطرح شد، خیلی از کشورها برایشان سخت بود که این قطعنامه با پیشنهاد ایران و پرچمداری ایران تصویب شود؛ چراکه آن‌ها در طی این سال‌ها دائم گفته بودند ایران پرچمدار خشونت است. با وجود مخالفت‌هایی که آن‌ها داشتند، این قطعنامه به اتفاق آرا تصویب شد و این نشان‌دهنده عزمت ملت ماست. تمام این افتخارات ازآن مردم است. اگر دولت افتخاری دارد، آن‌ خدمت به مردم و اجرای خواسته‌های مردم است.

روحانی با بیان اینکه "امروز صحنه جهانی نسبت به ایران فرق کرده است"، به دیدار روز گذشته خود با جمعی از سرمایه‌گذاران ایرانی که در کشورهای اطراف و همسایه بویژه حاشیه خلیج فارس ساکن هستند اشاره کرد و گفت: آن‌ها در این دیدار می‌گفتند که امروز فضایی ایجاد شده که ما دلمان می‌خواهد بگوییم ایرانی هستیم و وقتی دیگران متوجه می‌شوند که ما ایرانی هستیم از ما برای سرمایه‌گذاری در ایران راهنمایی می‌خواهند؛ بر خلاف گذشته که سعی می‌کردیم کسی متوجه نشود ما ایرانی هستیم.

این دولت مدعی نیست که تمام مشکلات را حل کرده است یا عیبی وجود ندارد
وی با بیان اینکه "مردم ما این فضا را با حضور حماسی خود در انتخابات ایجاد کردند و اکنون یک فضای مناسب پیش روی ماست"، افزود:‌ دانشگاه‌ها خیلی آرام‌تر و آزادتر از گذشته است. البته ممکن است اشکالاتی وجود داشته باشد که آن را نیز باید برطرف کنیم. این دولت مدعی نیست که تمام مشکلات را حل کرده است یا عیبی وجود ندارد. دولت به مردم قول داده بود که آرامش و ثبات نسبی در همه حیطه‌ها و فضاها حاکم کند و امروز خوشبختانه با کمک مردم این ثبات و آرامش در سراسر کشور وجود دارد. امید به آینده وجود دارد و این امید، کار مردم است. ما تدبیر را نیز از مردم می‌خواهیم. فرهیختگان باید تدبیر کرده و به دولت کمک کنند.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "ما باید برای پیشرفت امور و حل مشکلات، از تجربه دیگران نیز استفاده کنیم و این امر نه تنها اشکالی ندارد بلکه لازم است"، تاکید کرد: ما باید کمربندها را سفت کنیم و توقعات را کم و به آینده نگاه کنیم. روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلاتی که اکنون در پیش روی دولت در راستای برخی از اصلاحات وجود دارد، گفت: ما گاه به هر مقوله‌ای که می‌خواهیم وارد شویم یک عده می‌گویند اگر این کار را بکنید این جور می‌شود و آن جور می‌شود. مگر ما می‌توانیم این‌گونه اصلاح کنیم؟ وی برای نمونه به موضوع پرداخت نقدی یارانه‌ها به شیوه کنونی و مشکلاتی که دولت در این راستا دارد، اشاره کرد و گفت: آیا اینکه ما پرداخت یارانه‌ها را به چنین روالی ادامه دهیم، خوب است و کار درستی است؟

بدون اصلاح پرداخت نقدی یارانه‌ها، وضع انرژی و بهداشت اصلاح نمی‌شود

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما می‌گوییم باید اصلاحاتی صورت بگیرد و اصلاح کنیم. عده‌ای به ما می‌گویند این کار را نکنید چون یک عده ناراحت می‌شوند. همه باید به میدان بیاییم و راه صحیح و درست را انتخاب کنیم. در همین بحث یارانه‌ها، مجلس شورای اسلامی یک قدم مهم برداشته و سال آینده دولت باید یارانه‌ها را به کسانی ارائه کند که متقاضی و نیازمند به آن یارانه باشند. البته این به معنای افراد فقیر نیست بلکه فرد می‌گوید به یارانه نیازمند است و دولت باید این قانون مجلس را اجرا کند.

وی افزود: یک عده می‌گویند که دادن پول را به هیچکس قطع نکنیم، ولی اگر این کار را نکنیم، وضع انرژی بدتر می‌شود، وضعیت بهداشت اصلاح نمی‌شود و عده‌ای که نیازمند نیستند در کنار عده‌ای که نیازمند هستند یارانه می‌گیرند. به هر حال ما باید وارد عمل شویم و همه باید دست به دست هم دهیم و به فکر فرزندان و پیشرفت کشور باشیم. البته ما می‌توانیم ان‌شاءالله با کمک مردم از این مسیر عبور کنیم. خواست من از مردم این است که کسانی که به یارانه احتیاج ندارند، فرم تقاضا را پر نکنند و از یارانه خداحافظی کنند و به دولت بگویند که ما نیاز نداریم حتی کسانی که نیاز نیز دارند، بگویند ما نمی‌خواهیم تا دولت برود محیط زیست، بهداشت و حمل و نقل ما را درست کند.

روحانی با تاکید بر اینکه "دولت موظف به اجرای قانون است و همه باید دست به دست هم بدهیم تا از این مسیر عبور کنیم"، بار دیگر از کسانی که نیازی به دریافت یارانه ندارند، خواست تا این فرم را پر نکنند. رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در راستای بهبود بهداشت و بیمه درمانی اظهار کرد: با اجرای این قانون ان‌شاءالله وضع بهداشت و درمان را بهتر می‌کنیم و قدم به قدم افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، تحت پوشش بیمه درمانی قرار می‌گیرند.

شاید در اواخر همین دولت بتوانیم نفت را از جاسک صادر کنیم

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی از برنامه‌های دولت در ارتباط با استان هرمزگان، گفت: تصمیم ما این است که شرق این استان را آبادتر کنیم، ساحل مکران آباد شود و حرکت به سمت جلو داشته باشیم و تلاش داریم که جاسک از لحاظ بندری توسعه پیدا کند و در آینده بخشی از فروش نفت از بندر جاسک باشد، این کار را شروع می‌کنیم و قدم قدم جلو می‌بریم. شاید در اواخر همین دولت بتوانیم نفت را از جاسک صادر کنیم ولی اگر بخواهیم اسکله‌های آن را کامل کنیم بیش از این دولت زمان می‌برد.

برای احداث خط آهن از چابهار به چین برنامه‌ریزی شده است
روحانی به طرح‌های توسعه‌ای در ارتباط با بندرعباس اشاره کرد و افزود: امیدواریم یک تحول در زمینه حمل و نقل در این زمینه ایجاد شود، ‌راه‌آهن را توسعه دهیم و با کشورهای شمال خود ارتباط های جدیدی را برقرار کنیم به نحوی که یک خط آهن از بندر چابهار به چین از طریق کشورهای افغانستان و قرقیزستان وصل شود و این کار برنامه‌ریزی شده و چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری آن آماده هستند.

رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع تولید فولاد در این استان و اینکه تلاش داریم ظرفیت تولید به 10 میلیون تن برسد به مقوله محیط زیست و اهمیت رعایت آن اشاره کرد و گفت: ان‌شاءالله حرکت‌های بزرگی در زمینه ساخت بندر، ‌اسلکه‌ها و توسعه بندر شهید رجایی و ... در استان صورت می‌گیرد؛ البته کار اصلی بر عهده مردم و سرمایه‌گذاران است و باید مردم برای سرمایه‌گذاری حضور پیدا کنند. وی همچنین با اشاره به اهمیت احیای جزایر استان هرمزگان، اظهار کرد: برخی از جزایر در این استان فعال هستند ولی برخی جزایر اینطور نیستند و پیشرفتی نکرده‌اند. البته ما هنوز در دولت برنامه خاصی در این زمینه نداریم و باید شروع به برنامه‌ریزی و کار کنیم.

برای بر عهده گرفتن مشاغل، شایستگی مهم است نه جناح‌بندی و جنسیت
روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به اهمیت نقش زنان در ساختار مدیریتی کشور و نگاه دولت به حضور زنان در این عرصه اشاره کرد و گفت: تاکید من در این دولت از همان ابتدا این بوده که حقوق شهروندی را رعایت کنیم و برای بر عهده گرفتن مشاغل، شایستگی‌ها مهم است نه جناح‌بندی و خط و خطوط سیاسی و نه جنسیت. ما معتقدیم هرکسی که شایسته است، باید مسئولیت بر عهده بگیرد، زنان ما فرهیخته و صاحب‌نظرند و ما باید از پتانسیل آنها استفاده کنیم و دولت ان‌شاءالله هرچه بیشتر این فضا را فراهم می‌کند. وی ادامه داد: همه باید اعم از زن و ‌مرد، پیر و جوان و همه اقوام و مذاهب دست به دست همچنین دهیم و کشور را آباد کنیم. من امید فراوانی به مردم خوب کشورمان بویژه جوانان و صاحب‌نظران دارم و ان‌شاءالله با کمک هم در راستای پیشرفت کشور و حل مشکلات قدم برمی‌داریم.

رئیس‌جمهور در بخشی از سخنان خود پس از شنیدن اظهارات چند تن از منتخبان استان هرمزگان، گفت: سخن فرهیختگان، صنعتگران، هنرمندان و دانشجویان و همه عزیزانی که در صحنه فرهنگ،‌ کار و تلاش برای این کشور خدمت می‌کنند، شنیدنی است و اینگونه جلسات نیز عمدتاً برای شنیدن است. ان‌شاءالله در جلسات بعدی به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که بیشتر فرصت در اختیار بخش‌های مختلف که به نمایندگی از بخش‌های مختلف جامعه در این جلسات سخن می‌گویند قرار داده شود تا آنها صحبت کنند. اینگونه جلسات بیشتر برای این است که من و همراهانم بتوانیم استفاده کنیم و بدانیم که در استان‌های مختلف، در دل‌ها و مرزها چه می‌گذرد و چه نقشه‌ها و برنامه‌هایی برای تصحیح راه وجود دارد.

آموزش عالی، با نیازهای جامعه متناسب باشد

روحانی در ادامه با اشاره به استعدادهای انسانی و مادی موجود در هرمزگان، به موضوع آموزش عالی در این استان اشاره کرد و گفت: مراکز آموزشی به ویژه آموزش عالی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که فارغ‌التحصیلان این مراکز بتوانند بار مسئولیت بخش‌های مختلف اداره این استان بویژه در بخش صنعت را به دوش بکشند. وی خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد جوانان این استان در یک رشته‌ای تخصص ببیند که بازار کار در آن استان و بازار نیاز به متخصصانی در رشته‌های دیگر داشته باشد، نتیجه این می‌شود که متخصصانی از دیگر نقاط کشور به این استان می‌آیند و تعدادی از عزیزان بومی، بیکار شوند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "نقشی که در سیستم آموزشی ما وجود دارد، این است که تربیت نیروی انسانی متخصص گاه متناسب با بازار کار نیست"،‌ گفت: ما باید پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کنیم که مثلاً چهار سال دیگر چه کاری می‌خواهیم انجام دهیم و ورودی دانشگاه‌ها به گونه‌ای باشد که چهار سال بعد نیروهایی را تحویل جامعه بدهد که در آن رشته‌هایی که مدنظر ما هستند تخصص داشته باشند و بتوانند امور را اداره کنند.

روحانی ادامه داد: ما دو مشکل در زمینه آموزش عالی داریم؛ مشکل اول عدم تناسب آموزش عالی با نیازهای جامعه است و از طرف دیگر عدم توازن بین کمیت و کیفیت در دانشگاه‌هاست. اگر دانشگاهی باشد که فضای لازم برای آموزش را نداشته باشد، آزمایشگاه لازم را نداشته باشد،‌ کتابخانه مجهز نداشته باشد،‌ استادان صاحب‌نظر در آن وجود نداشته باشند و فقط اسمی به عنوان دانشگاه باشد و کسانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند کاغذی در دست داشته باشند به نام دانشنامه، این روند مشکلات را حل نمی‌کند. در گذشته هم دانشگاه‌های ما از نظر کیفیت مشکل داشتند. ما کمیت را به سرعت افزایش داده‌ایم ولی گاه به مقوله کیفیت توجه نشده است.

وی به اهمیت ساماندهی رشته‌های آموزش عالی و افزایش کیفیت در دانشگاه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در کنار بحث آموزش، باید انضباط کاری نیز داشته باشیم. ایرانی‌ها از لحاظ استعداد،‌ اخلاق، فرهنگی،‌ ایمانی و انقلابی بودن جزو برترین‌ها هستند ولی چرا در زمینه انضباط کاری هم برتر نباشیم، چرا باید در این زمینه نقص داشته باشیم، چرا نباید به خوبی از تمام توان خود استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد: دانشگاه باید محیط آرام و آزاد باشد، فضای نقد و فضای مناسب سیاسی در آن وجود داشته باشد و در کنار این مباحث باید متخصصی تربیت شود که بخشی از کشور را به خوبی اداره کند و این علم و کسب تخصص باید با اخلاق همراه باشد. پیش از سخنان رئیس‌جمهور، تعدادی از منتخبان استان هرمزگان به نمایندگی از اقشار مختلف به ایراد سخنرانی و بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نویسنده: رضا غلامی ׀ تاریخ: جمعه 9 اسفند 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , saitroshangari.ir.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com