وبسایت روشنگری

وبسایت روشنگری

سال اقتصادی مقاومتی اقدام و عمل

در روز پایانی مبارزات انتخاباتی، بحث انتخابات در روزنامه های چاپ کابل هم داغ بود. روزنامه افغانستان نوشت: "تیم‌های انتخاباتی هزينه‌های هنگفت مصرف کردند، به اکثر ولايت‌ها سفر کردند، با مردم از دور و نزديک ديدار کردند، شعارهای خيالی و واقعی سر دادند و به هزارها رنگ جامه پوشيدند."

به باور نویسنده افغانستان، تيم‌های انتخاباتی از هر ابزار "مشروع و نامشروع" برای جلب آرا استفاده کردند؛ به تعبیر نویسنده، از توهين و افترا گرفته، تا توطئه و رشوه و امتيازات مالی و تا وعده‌های دروغ و فريبنده. اما روزنامه 8‌صبح می‌نویسد: "سیاست‌مداران برخاسته از شمال، در جنوب مورد احترام و استقبال قرار گرفتند و سیاست‌مدارانی که نفوذ سنتی در جنوب دارند، در شمال استقبال شدند. غرب و شرق افغانستان هم به نامزدان و تیم‌های همراه‌شان خوش‌آمد گفتند. این نشان می‌دهد که کینه‌ها و کدورت‌های گذشته، اندکی رنگ باخته و همبستگی اجتماعی تا حدودی تقویت شده است."

داوود سلطان زوی یکی از نامزدان ریاست جمهوری در همایشی در میان هواداران خود در مرکز بین المللی مطبوعات در وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که مردم خواهان تغییر هستند. او گفت اگر او در انتخابات برنده شود، در پنج سال دوره ریاست جمهوری او در زندگی مردم تغییراتی پدید خواهد آمد. او گفت "که مردم آماده تغییر هستند. من و تیم ما هر جا که رفتیم، با وجود تهدیدها و کوتاهی هایی که وجود داشت، با آغوش باز پذیرفته شدیم. مردم افغانستان را تشنه تغییر یافتیم." سلطان زوی گفت: "روز شنبه روز مردم افغانستان است. روز شنبه را خدا برای این که اراده مردم افغانستان تمثیل شود، بعد از قربانی های طولانی ارزانی فرموده است. دهه‌ها و حتی قرنها این مردم قربانی داده اند. این روز به قیمت بسیار گزافی برای ما میسر شده است."

مبارزات انتخاباتی افغانستان ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ آغاز شد و پس از دو ماه به پایان ‌رسيد. مبارزات انتخاباتی نامزدان شورای ولایتی نیز یک ماه بعد (۱۳ اسفند) آغاز شد.
در آغاز مبارزات ۱۱ نامزد با هم رقابت را آغاز کردند، اما تا امروز فقط ۸ تن از نامزدان به رقابت ادامه می‌دهند و سه تن از آنها از این دور کنار رفتند.
فهرست نامزدهای انتخابات شوراهای ولایتی حدود ۲۷۰۰ نفر اعلام شد که از این عده، ۳۰۸ نفر زنان هستند و بر سر ۴۵۸ کرسی شورای ولایتی با هم رقابت می‌کنند.
نامزدان در دو ماه گذشته از رسانه‌ها، گردهمایی‌ها، پوسترها، شبکه‌های اجتماعی، دیدارها، مناظرات‌ و سفرهای ولایتی برای معرفی برنامه‌هایشان و متقاعد ساختن رای دهندگان استفاده کردند.
بزرگترین چالش در برابر روند مبارزات انتخاباتی، تهدیدهای امنیتی بوده که به کشته شدن تعدادی از اعضای ستادهای انتخاباتی نامزدان، اعضای کمیسیون مستقل انتخابات، نیروهای امنیتی افغانستان، روزنامه‌نگاران و غیرنظامیان افغان و خارجی منجر شد.
در جریان مبارزات انتخاباتی، تخلفاتی از قبیل سو استفاده از امکانات دولتی، مداخله شماری از مقامات دولتی در این روند، توهین نامزدان به یکدیگر و در موارد عدم رعایت دستور‌العمل شهرداری‌ها برای نصب پوسترها و عکس‌های نامزدان رخ داد.
هم‌زمان با مبارزات انتخاباتی، کمپین‌های زیادی برای تشویق مردم برای شرکت در انتخابات راه اندازی شدند. یکی از این کمپین‌ها در فیسبوک زیر عنوان 'بله من رای می‌دهم' به راه افتاده که در رسانه‌ها بازتاب زیاد داشته است. در یکی از صفحه های این کمپین نوشته شده: "انتخابات پیش‌رو فرصتی است برای ما تا به خشونت «نه» بگوییم، تا فرهنگ حذف و نفی را پایان دهیم. این انتخابات تنها برای این مهم نیست که قدرت را از یک اداره به اداره دیگر بدون خشونت انتقال میدهد، بل مهم است چون این انتقال در نفس خود نشان دهنده تغییر بنیادی در بینش شهروندی ما است. موفقیت انتخابات پیش رو نشان خواهد داد که ما از تاریخ آموخته‌ایم و آگاهانه تصمیم گرفته‌ایم که تاریخ دیگر بسازیم."

یان کوبیش فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان از آمادگی‌ها برای برگزاری انتخابات ستایش کرد و گفت که آمادگی در این انتخابات نسبت به انتخابات پیشین بهتر است. آقای کوبیش گفت: "مالک این انتخابات افغانها هستند و مدیریت آن را افغانها به عهده دارند. مردم به آمادگی‌های این انتخابات علاقه‌مندی نشان داده‌اند و همچنین یک سطح بالایی از اعتماد وجود دارد که این انتخابات گام بازگشت‌ناپذیر دیگری است برای پیشرفت و تقویت دموکراسی در افغانستان و همچنین ایجاد مشروعیت لازم برای رهبری بعدی افغانستان."

ديروز در یک حمله انتحاری در داخل یکی از دفاتر وزارت داخله/کشور افغانستان رخ داد. صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله افغانستان گفت که عامل انتحاری لباس نظامی به تن داشته و داخل یکی از دفاتر وزارت داخله شده است. به گفته وی، وقتی این شخص وارد این دفتر شده، شناسایی شده و در حیاط این دفتر مواد همراه خود را منفجر ساخته است. صدیقی می‌گوید در این رویداد شش پلیس کشته شدند.

این دفتر جدا از ساختمان اصلی وزارت داخله و در نزدیکی آن واقع شده است. مسئولیت این حمله را گروه طالبان برعهده گرفته است. این حمله انتحاری در حالی رخ می‌دهد که دو روز دیگر به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی افغانستان باقی مانده و نیروهای امنیتی افغان تدابیر شدید امنیتی را در تمام افغانستان به خصوص در کابل روی دست گرفتند.

تعداد از نامزدها کاروان شادی راه انداخته بودند و هواداران آنان با دهل و سرنا به مراسم آمده بودند.
در ميان شادی مردم تدابیر امنیتی نیز شدید بود محافظان نامزدها و پلیس در اطراف مراکز برگزاری مراسم دیده می‌شد. شعار یکی از نامزدها 'به بلدوز رای دهید' بود!


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نویسنده: رضا غلامی ׀ تاریخ: پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , saitroshangari.ir.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com